Events

pop up stores lokale helden

START POP UP NOW  2015

#1 NATIONAAL KENNIS-EVENT OVER COMMERCIELE WAARDE VAN DE POP-UP BUSINESS

START POP-UP NOW 2015 is een landelijk congres voor kansrijke vernieuwers en ondernemers. Het netwerkevent levert de bewijsvoering van hoe het fenomeen pop-up retail van speeltje en pleister op leegstandslocaties uitgroeit tot een serieuze business. Met exclusieve presentaties van twee succesvolle Britse technologie startups met online marktplaatsen voor pop-up spaces.

START POP-UP NOW 2015 biedt op donderdag 26 maart 2015 een dagprogramma gevuld met best practices, praktische tips en zinvolle ontmoetingen tussen retailers, local heroes, startups, brands en vastgoedprofessionals. De pop-up locatie us het toekomstig ‘Forum Rotterdam’ waar Primark een megastore zal vestigen. Het is om precies het voormalige ABN AMRO kantoor aan Coolsingel 119 in Rotterdam. Het rijksmonument wordt herontwikkeld door Multi Vastgoed. Conferentieruimte is de 3e etage boven de tijdelijke vestiging van Rotterdamse held en boekhandel Donner.

Onder meer gemeente Rotterdam is nauw betrokken bij het event aangezien de havenstad bij uitstek een broedplaats is voor nieuwe initiatieven en spannende retailconcepten. Initiatiefnemers van START POP-UP NOW 2015 zijn Caroline de Jager (Popupsquare) en Rupert Parker Brady (RetailVisie Platform/ Retaildenkers)

Lees hier meer over het programma en de mogelijkheid om in te schrijven.

 

PROVADA XPERIENCE 3, 4 en 5 juni 2014

Liesbeth van der Pol

Voor het tweede achtereenvolgende jaar was het Retail Visie Plein van de PROVADA op 3, 4 en 5 juni 2014 een uniek ontmoetingspunt voor de retail(vastgoed)sector. De drie initiatiefnemers van Retail Visie Platform waren verantwoordelijk voor het concept en de programmering, in opdracht van de organisatie van de vastgoedbeurs.

Het sprekersprogramma werd mede mogelijk gemaakt door (standhouders) Wereldhave en NRW. Het designconcept voor het Retail Visie Plein werd bedacht door Joey Dogge (Design Academy Eindhoven). Tijdens dit forum over winkelen en vrije tijd stonden de verhalen centraal van offline en online retailers, creatieve experts, gemeenten en ondernemers in het retailvastgoed. De pijlers van het programma waren herontwikkeling, co-creatie, samenwerking, trends in marketing, ondernemerschap en de toekomstbestendigheid van retail.

Gastheren Markus Konings en Rupert Parker Brady van het Retail Visie Platform,  modereerden de debatten, presentaties, pitches en lezingen met in totaal zestig sprekers.

Lees hier het verslag met foto’s

Kick-off Retail Visie Platform 11 maart 2014

Het Retail Visie Platform organiseerde op dinsdag 11 maart 2014 een activatieworkshop in Hoog Catharijne in Utrecht. Er waren 100 deelnemers aanwezig.

Het verslag is hier te vinden.

Retail Visie

VERNIEUWING: Bikini Berlin concept-mall

Markus Koning en Rupert Parker Brady hebben het nieuwste binnenstedelijke herontwikkelingsproject van Europa bezocht. BIKINI BERLIN in hartje Berlijn is een uniek winkelcentrum. Een verslag en foto’s worden gepubliceerd in het zomernummer van VG Retail Visie. Op 3 juni gaven projectverantwoordelijken Caroline de Jager en Carola Janssen op het Retail Visie Plein tijdens de PROVADA Xperience in Amsterdam RAI een lunchpresentatie.

bikini berlin presentatie retail visie plein 3 juni

City Masterclass

De afgelopen twee jaar zijn er door Retail Visie diverse rondleidingen georganiseerd in de centra van Eindhoven, Den Haag, Maastricht, Utrecht en Groningen. Zo hebben in 2012 en 2013 meer dan 250 retailers, centrummanagers, citymarketeers, experts en vastgoedprofessionals een City Masterclass bijeenkomst bezocht.

FJ0T9100-RetailVisie-®PetervanAalst

In maart 2014 is de binnenstad van Lelystad bezocht. Het verslag is gepubliceerd in de editie zomer 2014 van het magazine Retail Visie, dat als vaste bijlage in VG Visie zit.

Bijgaande video geeft een korte impressie van drie City Masterclasses die in 2012 en 2013 in Eindhoven, Den Haag en Groningen hebben plaatsgevonden:

City Masterclass 2013

Klik hier voor de speciale City Masterclass website (City Masterclass Keeps Blogging).